Júpiter en Oposició

Desembre 3, 2012

Avui és el gran dia, Júpiter està en oposició respecte la terra, és a dir, és el moment en que es troba més proper… Però és estrany aquest nom, oposició significa al costat oposat. La següent imatge ajuda a entendreu:

https://i1.wp.com/espaciociencia.com/wp-content/uploads/2012/11/oposicion-jupiter-300x225.jpg

Es diu que dos cosos celestes estan en oposició respecte la terra quan aquests es troben diametralment oposats formant 180º. La oposició es pot donar en qualsevol punt de la circumferència  per la qual cosa quan aquestes es donen en el periheli (moment en que es troben mes aprop del sol) són les més favorables i les que es donen a l’afeli les pitjors.

D’aquesta manera, quan es diu que un planeta es troba oposició, s’omet que ho està respecte la Terra i el Sol. Per aquest motiu, només els planetes exteriors i la Lluna poden estar en oposició respecte la Terra.

Avui és el dia en que Júpiter es troba més aprop de la Terra, és a dir es troba en Oposició. En el cas de Júpiter això passa aproximadament cada 400 dies. Avui és, per tant el millor dia de 2012 per poder observar Júpiter.

Però com sempre, el temps ha d’acompanyar i avui no ho ha fet molt. Encara que l’atmosfera estava neta de núvols el seeing era bastant dolent, per la qual cosa poca cosa he pogut treure:

jupi2_bo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: