M51 – Whirlpool Galaxy

febrer 7, 2013

Aquests dies he estat ajustant un poc més la plataforma. Vaig comprar un laser verd a xina de 5mw per tal de poder posar en estació la plataforma ràpidament. Ara és molt més senzill, simplement he de trobar una superfície plana i girar fins que el raig indiqui que estic apuntant cap a l’estrella polar.

Fent això vaig poder conseguir exposicions de fins a 30 segons sense que el moviment es notés. Continua sent poc i vull arribar fins a 1 minut si és possible, però vaig poc a poc.

Vaig fer-me una llista sobre les galàxies que intentaré fotografiar quan tengui temps:

M31, M33, M51 i M81.

Estan ordenades per magnitut aparent decreixent i crec que totes elles són realitzables sense sortir de Palma.

Depenent de l’època de l’any, és millor fotografiar-ne una o l’altre. La millor posició que puc disparar des de ca meva es S-W, on la contaminació lumínica és menor.

En aquest cas vaig fotografiar M51. Vaig fer 100 fotos, canviant la exposició i els ISO’s. D’aquestes 100 només n’he pogut aprofitar 10. Les de més duració (al principi estava tirant a exposicions massa baixes i per fer el processat digital amb DSS no trobava prou punts de referència).

El fons contaminat era més que notable, i donat la poca relació senyal/renou només he pogut, forçant molt la imatge, poder treure l’estructura més bàsica.

Image

M51

M51 és tracta d’una galàxia en forma d’espiral clàssica, situada a 23 milions d’anys llum de nosaltres. Té la particularitat que interactua amb una altra galàxia anomenada NGC5195.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: